Welke lesvormen zijn er bij ERIU ?


Hatha Yoga

Er bestaan veel vormen van yoga en Hatha is een van de mildere: rust en bewust ademhalen staan centraal. Dit is heel belangrijk in de drukke tijd waarin we leven. We hebben altijd haast en nemen niet de tijd een rustmoment voor onszelf te creëren. Hatha Yoga draagt bij aan het verkrijgen van een sterker en gezonder lijf. Je leert jezelf respecteren, je verlegt je grenzen en je wordt je steeds meer bewust van jezelf én je lichaam.
Een yogales wordt altijd afgesloten met een oefening waardoor het lichaam volledig ontspant en tot rust komt. Zelfs het denken is… kalm.


Waarom Hatha Yoga?

Hatha Yoga verbetert het concentratievermogen, doordat je bewust bezig bent met je ademhaling en het uitvoeren van de oefeningen. Je voelt je energieker, soepeler en fitter.Pilates

Een bewegingstechniek die zéér zorgvuldig en met véél aandacht wordt uitgevoerd, pilates traint het hele lichaam.

Pilates verhoogt het concentratie vermogen, geeft rust door de concentratie en aandacht voor de bewegingen.
 

Zorgt ervoor dat er ruimte komt tussen de wervels van de wervelkolom, versterkend en versoepelend.
Maakt de spieren van het bovenlichaam héél sterk en stabiel en  zorgt voor een goede houding.

De beweging bestaat al vele  jaren en is ontwikkeld door Joseph Pilates, een duitse arts. Contrology, dit was oorspronkelijk de naam voor deze bewegingstechniek, controle over de bewegingen. Joseph Pilates is daarbij geïnspireerd door yoga houdingen; een sterke mind in een sterk lichaam.


Waarom pilates?

Vooral heel waardevol na blessures, zwakke rug, nekklachten door bijvoorbeeld stress, slechte houding e.a.klachten aan het wervelkanaal zoals lordose en scoliose, versterkt en geeft kracht. Door de ademhaling tevens rustgevend en ontspannend.


Yoga&pilates combi

Yoga&pilates combi  is een discipline waarbij beide bewegingsvormen zijn gecombineerd.
Bij pilates werk je vanuit je powerhouse of core. Ofwel de samenwerking van rug, buik en bekkenbodem. Hierbij komen zowel kracht, lenigheid als stabiliteit aan bod. Bij yoga staat de ademhaling centraal. Door de oefeningen krijg je meer controle in de meest instabiele delen van het lichaam; de bewuste ademhaling ondersteunt het geheel. De combiles is een unieke bewegingsleer; je levert een lichte fysieke inspanning en houdt zo jezelf in balans. Je werkt aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid waardoor je fit, soepel en ontspannen blijft.


Waarom de combi les?

De yoga pilates combiles biedt het beste van beide technieken en is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring, conditie en ongeacht welke leeftijd. Yoga en pilates is voor iedereen.

<<  Terug

Webdesign

Diëtist voor Natuurvoeding en Dieet

                               Annemiek Slappendel

                                          Rijs (Fr)