Yoga & Voeding, wat voedt de mens . . . Namaste


Het leven wordt steeds drukker en je gaat daarin mee, of je wilt of niet. We rennen en vliegen van hot naar her en nemen niet de tijd om even stil te staan. Om eens rustig te ademen, tot jezelf te komen en op zoek te gaan naar de balans tussen beweging en bewustwording. Yoga helpt je hierbij. Yoga maakt je bewust van het hier en nu, en heeft een heilzame werking op body en mind.


Wat voedt je ??


Als natuurvoedingsdiëtist werk ik vanuit de holistische benadering, de onlosmakelijke relatie tussen body & mind. Voor mezelf is Yoga al vele jaren een manier om anders
met de mind om te gaan en het lichaam goed te verzorgen en te voeden. Zowel mijn Hatha Yoga opleiding als de Pilates opleiding hebben mij veel geleerd over de verschillende houdingen, de ademhaling en hoe deze positief inwerken op de organen. Yoga om te luisteren, stil te staan bij het moment, bewust genieten. De kennis en dit gevoel wil ik graag overbrengen en delen met anderen. Hatha Yoga en Yoga-Pilatescombi zijn de lessen die ik heb verzorgd in The Centre of Body & Mind te Sassenheim. Ik probeer hierin mijn eigen stijl te vinden. Wat voedt de mens. 


Wat is Yoga ?


Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet; het betekent ‘verbinding’ en ‘het in evenwicht brengen van lichaam, geest en emoties’. Yoga beïnvloedt het hele bestaan. Het maakt het lichaam fitter en energieker, de geest kalmer en meer ontspannen, waardoor je uiteindelijk positiever in het leven staat.

Naast het uitvoeren van de ‘asana’s’ (houdingen) is er veel aandacht voor bewust ademhalen en een goede lichaams-houding. Yoga is geen wedstrijd; het gaat namelijk niet om kracht of prestatie, maar om het opnieuw ontdekken van het lichaam.


Maak kennis met jezelf, leer bewust je adem toe te passen, zowel in het dagelijkse leven, als tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Ga de uitdaging met jezelf aan en maak kennis met Hatha-yoga en de combiles yoga en Pilates.Waarvoor is Yoga geschikt ?


Verbeterde ademhaling

Gewichtsvermindering

Stressvermindering

Versterkte kracht

Pijnverlichting

Lenigheid

Innerlijke rust
Klik hier voor de verschillende lesvormen bij ERIU

  1. -Hatha Yoga

  2. -Pilates

  3. -Yoga & Pilates combi
Voor informatie over de lessen kijk ook op:

Agenda en Contact & Praktijkinfo 

Webdesign

Diëtist voor Natuurvoeding en Dieet

                        Annemiek Slappendel

                                     Rijs (Fr)