Werkwijze


Individuele coaching

Als u voor de eerste afspraak komt wordt uitgebreid gesproken over uw gezondheid in het algemeen, uw voedings- en beweegpatroon (leefstijl) en uw klachten.
Er wordt ook gesproken over het doel van de verandering van uw leefstijl. Met elkaar wordt gekeken naar hoe dit doel te bereiken is en welke knelpunten er mogelijk zijn om dit doel te bereiken.
Na dit gesprek ontvangt u via de post of mail een advies waarmee u de komende tijd aan de slag kunt gaan. Tijdens de vervolgconsulten wordt het advies besproken en vragen beantwoord. Het blijkt in de praktijk dat mensen steun ervaren aan ons als 'coach' om te helpen bij het nemen van stappen voor het veranderen van de leefstijl. Ik ben er om u te motiveren en ideeën aan te dragen om veranderingen mogelijk te maken.

Cursussen en workshops

Naast individuele coaching is er ook de mogelijkheid voor begeleiding in groepsverband. Samen met lotgenoten ontstaat herkenning en worden oplossingen voor problemen besproken en gedeeld. Er zijn hiertoe diverse cursussen ontwikkeld.


De cursus Fit & Slank

Speciaal voor afvallers en mensen die hun conditie willen verbeteren. In een serie bijeenkomsten wordt thematisch de voeding besproken en individuele adviezen gegeven. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid te sporten. Dit in samenwerking met sportcentrum of yogastudio.


Workshop detoxen

Lekker reinigen na de winter, zin in de lente. Zware stressvolle tijd gehad, vermoeid, vaak ziek of niet fit en/of geen tijd gehad voor gezond eten, dan is deze workshop wellicht iets voor u. Een 3 uur durende workshop waarin de theoretische principes van mild reinigen, reinigende houdingen en proeven van energieverrijkte smoothies of soepen aan bod komen. Eventueel in samenwerking met sportcentrum of yogastudio.


Gastlessen en voorlichting

Op verzoek geef ik ook gastlessen over voeding en voorlichting aan groepen, Ik heb hier o.a. ervaring mee op basis- of middelbare scholen, kinderdagverblijven, sportscholen, bij de werkgroep ouderen en in buurt- of clubhuizen. Ook kunt u denken aan kookcursussen voor 8-12 jarigen of ouderen boven de 55 jaar. Op sportscholen en in yogacentra verzorg ik o.a. de workshop detoxen en mindfull afvallen.


Supershopper

Het Supershopper project is een initiatief van het Voedingscentrum samen met diëtist, GGD en super-markten. Er wordt op school voorlichting gegeven over gezonde voeding/gezonde leefstijl (groep 7 en 8), waarin ook koken en beweging kunnen worden opgenomen in overleg en samen met de leerkracht, de diëtist verzorgt rondleidingen in de supermarkt.

Webdesign

Diëtist voor Natuurvoeding en Dieet

                        Annemiek Slappendel

                                     Rijs (Fr)