Natuurvoeding

Natuurvoeding is voeding die biologisch of biologisch-dynamisch is geteeld. Ik ben ervan overtuigd en dit wordt ook steeds meer wetenschappelijk onderbouwd dat ons lichaam zich niet zo snel kan aanpassen aan alle bewerkingen en toevoegingen die aan onze de reguliere voeding wordt gedaan. Veel bewerkingen en chemische toevoegingen werken verstorend op ons lichaam. Gebleekt witbrood met broodverbeteraar heeft een ander effect op ons lichaam dan een biologisch volkorenbrood bijvoorbeeld. Ik adviseer ook liever biologische roomboter of reformmargarine dan gewone margarine.


Biologische producten

Biologische producten zijn te herkennen aan het eko-keurmerk. Ze worden geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en bevatten geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen. Bij de landbouw en veeteelt wordt gewerkt met zorg voor het milieu en dierenwelzijn en met gevoel voor de seizoenen. Met kopen van deze voedingsmiddelen steunt u het goede werk van deze boeren.
Bekende biologische merken zijn Ekoland, Fertilia en MolenAartje.
Biologische producten worden gecontroleerd door Skal. Maar ook steeds meer producten in de supermarkt zijn voorzien van o.a. diervriendelijke keurmerken, boervriendelijk of fairtrade e.a.















Biologisch dynamische producten

Deze producten zijn niet alleen biologisch geteeld, maar ook volgens een speciale zaaikalender, rekening houdend met de stand van zon, maan en sterren om zo energie uit de kosmos op te nemen, zij voldoen aan het
Demeter keurmerk.


Zie ook Antroposofie.


Meer redenen om biologisch te eten, kijk eens op www.bionext.nl


 

Webdesign

Diëtist voor Natuurvoeding en Dieet

                        Annemiek Slappendel

                                     Rijs (Fr)